21 ایده غذای مسافرتی ساده (برگرفته از نی نی سایت!)
سفر رفتن با بچه ها، چه نوزاد باشند و چه بزرگتر، میتونه یه چالش بزرگ باشه! یکی از دغدغه های اصلی، خوراکی و غذای سفر هست. توی این پست، 21 تا از بهترین ایده ها رو که از تجربه های مامان های نی نی سایت جمع آوری کردم، باهاتون به اشتراک میذارم تا یه کم خیالتون راحت بشه.
این غذاها و خوراکی ها هم سبک هستند، هم راحت آماده میشن، هم مواد مغذی دارن و هم بچه ها معمولا دوستشون دارن. پس بزن بریم!
- ✔️
ساندویچ های کوچک:
ساندویچ پنیر و خیار، ساندویچ تخم مرغ، ساندویچ مرغ ریش ریش شده. - ✔️
میوه های خرد شده:
سیب، موز، پرتقال، انگور. - ✔️
سبزیجات خرد شده:
هویج، خیار، گوجه فرنگی گیلاسی. - ✔️
ماست میوه ای:
ماست های تک نفره با طعم های مختلف. - ✔️
کشمش و مویز:
یک میان وعده سالم و مقوی. - ✔️
بیسکوییت های ساده:
بیسکوییت مادر، ساقه طلایی. - ✔️
کیک های خانگی:
کیک یزدی، کیک کشمشی. - ✔️
آبمیوه های طبیعی:
آب سیب، آب هویج (در ظرف های مناسب). - ✔️
نان و پنیر و گردو:
یک ترکیب کلاسیک و سیر کننده. - ✔️
فرنی:
اگر نوزاد دارید، فرنی گزینه خیلی خوبیه. - ✔️
حریره بادام:
مقوی و سبک برای نوزادان. - ✔️
سوپ رقیق:
سوپ جو یا سوپ مرغ (در فلاسک). - ✔️
کتلت:
کتلت های کوچک و خوشمزه. - ✔️
کوکو سبزی:
کوکو سبزی های لقمه ای. - ✔️
ماکارونی و پنیر:
ماکارونی پخته شده با پنیر پارمزان. - ✔️
سیب زمینی سرخ کرده خانگی:
(به شرطی که خیلی چرب نباشه!) - ✔️
تخم مرغ آب پز:
یک منبع عالی پروتئین. - ✔️
پاپ کورن:
یک میان وعده سرگرم کننده. - ✔️
دنت:
دنت های میوه ای (به مقدار کم). - ✔️
شیر پاکتی:
شیرهای استریلیزه شده. - ✔️
لقمه نان و خرما:
یک انرژی زای طبیعی و مقوی.

سعی کنید غذاها رو در ظروف در بسته و خنک نگهداری کنید تا تازه بمونن.
نکته مهم دیگه اینکه به سلیقه و آلرژی های غذایی فرزندتون هم توجه کنید.
21 ایده غذای مسافرتی ساده از نی نی سایت
1. ساندویچهای سرد و متنوع
ساندویچها همیشه یه گزینه عالی برای سفر هستن. میشه از شب قبل درستشون کرد و توی یخچال گذاشت. مثلاً ساندویچ مرغ، کالباس، پنیر و خیار، یا حتی املت سرد شده هم خیلی خوشمزهاس. فقط یادتون باشه سس رو جدا بذارین که نون خمیر نشه. بهرهگیری از نونهای حجیم مثل باگت یا نون جو هم انتخاب خوبیه چون دیرتر خمیر میشن. می تونید از نون های کوچیک برای بچه ها استفاده کنید. ساندویچ کره بادام زمینی و مربا هم میتونه یه انتخاب سیرکننده باشه. اضافه کردن کمی سبزی خوردن به ساندویچ ها ارزش غذاییشون رو بالا می بره.
2. میوه های خشک و آجیل
میوههای خشک مثل کشمش، توت خشک، برگه زردآلو و آجیل یه منبع عالی انرژی هستن. حملشون آسونه و خراب هم نمیشن. برای بچهها هم خیلی جذابن. می تونید مخلوطی از میوه های خشک و آجیل رو توی ظرف های کوچیک بریزید و با خودتون ببرید. خریدن بسته های آماده آجیل و میوه خشک هم یه گزینه خوبه. مخصوصا در فصل هایی که دسترسی به میوه تازه کمتره میوه خشک خیلی به کار میاد. اگر بچه هاتون آلرژی دارن حتما قبلش ترکیبات آجیل رو چک کنید.
3. سالاد الویه
سالاد الویه یه غذای کامل و خوشمزه برای سفر هست. بهتره که از شب قبل درستش کنید و توی یخچال نگهداری کنید. موقع سفر هم حتماً توی یه ظرف خنک نگهداریش کنید. می تونید سالاد الویه رو توی ظرف های تک نفره بریزید تا راحت تر خورده بشه. اضافه کردن خیارشور و تخم مرغ بیشتر به سالاد الویه طعمش رو بهتر می کنه. مراقب باشید سالاد الویه خیلی زود فاسد میشه، پس توی دمای مناسب نگهداریش کنید. می تونید بجای نون باگت از نون تست برشته شده برای سرو سالاد الویه استفاده کنید.
4. کوکو سبزی یا کوکو سیب زمینی
کوکو سبزی و کوکو سیب زمینی از غذاهای محبوب و آسون برای سفره. هم میشه سرد خوردشون هم گرم. می تونید از شب قبل درستشون کنید و توی یخچال بذارید. موقع سفر هم می تونید توی یه ظرف در بسته نگهداریشون کنید. اضافه کردن گردو و زرشک به کوکو سبزی طعمش رو خیلی بهتر می کنه. کوکو سیب زمینی رو میشه با سیب زمینی پخته یا خام درست کرد. می تونید کوکو ها رو به شکل های کوچیک درست کنید تا برای بچه ها جذاب تر باشه.
5. کتلت
کتلت هم مثل کوکو یه غذای آسون و خوشمزه برای سفره. میشه سرد خوردش و هم گرم. می تونید از شب قبل درستش کنید و توی یخچال بذارید. موقع سفر هم می تونید توی یه ظرف در بسته نگهداریشون کنید. اضافه کردن پیاز رنده شده و ادویه های خوش عطر به کتلت طعمش رو بهتر می کنه. برای اینکه کتلت ها روغن کمتری جذب کنن بهتره که توی روغن داغ سرخ بشن. می تونید کتلت ها رو با گوجه فرنگی و خیارشور سرو کنید.
6. تخم مرغ آب پز
تخم مرغ آب پز یه منبع عالی پروتئینه و برای سفر خیلی مناسبه. پختنش آسونه و حملش هم راحته. می تونید چند تا تخم مرغ آب پز کنید و توی یه ظرف در بسته بذارید. موقع سفر هم می تونید پوستشون رو بکنید و بخورید. اضافه کردن نمک و فلفل به تخم مرغ آب پز طعمش رو بهتر می کنه. برای اینکه پوست تخم مرغ راحت تر جدا بشه بعد از پختن توی آب سرد بذاریدش. تخم مرغ آب پز رو می تونید با نون و پنیر هم بخورید.
7. آش رشته یا آش جو
آش رشته و آش جو از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی هستن. میشه از قبل پختشون و توی فلاسک نگهداریشون کرد. موقع سفر هم می تونید گرم سروشون کنید. فقط باید مراقب باشید که فلاسک نشتی نداشته باشه. اضافه کردن کشک و نعناع داغ به آش طعمش رو خیلی بهتر می کنه. برای اینکه آش غلیظ بشه می تونید کمی آرد بهش اضافه کنید. آش رشته و آش جو یه انتخاب عالی برای فصل های سرد ساله.
8. عدسی
عدسی هم مثل آش یه غذای مقوی و سیرکننده برای سفره. میشه از قبل پختش و توی فلاسک نگهداریش کرد. موقع سفر هم می تونید گرم سروش کنید. فقط باید مراقب باشید که فلاسک نشتی نداشته باشه. اضافه کردن سیب زمینی و هویج به عدسی طعمش رو بهتر می کنه. برای اینکه عدسی لعاب دار بشه می تونید کمی آرد بهش اضافه کنید. عدسی یه انتخاب عالی برای گیاهخوارانه.
9. سوپ جو یا سوپ ورمیشل
سوپ جو و سوپ ورمیشل از غذاهای سبک و خوشمزه برای سفره. میشه از قبل پختشون و توی فلاسک نگهداریشون کرد. موقع سفر هم می تونید گرم سروشون کنید. فقط باید مراقب باشید که فلاسک نشتی نداشته باشه. اضافه کردن مرغ یا گوشت به سوپ طعمش رو بهتر می کنه. برای اینکه سوپ غلیظ بشه می تونید کمی آرد یا نشاسته بهش اضافه کنید. سوپ یه انتخاب عالی برای وقتیه که احساس مریضی می کنید.
10. فرنی یا حریره بادام
فرنی و حریره بادام از غذاهای نرم و مقوی برای بچهها و بزرگسالان هستن. میشه از قبل پختشون و توی ظرف های در بسته نگهداریشون کرد. موقع سفر هم می تونید سرد یا گرم سروشون کنید. فقط باید مراقب باشید که خراب نشن. اضافه کردن دارچین و گلاب به فرنی و حریره بادام طعمشون رو بهتر می کنه. برای اینکه فرنی غلیظ بشه می تونید کمی نشاسته بهش اضافه کنید. فرنی و حریره بادام یه انتخاب عالی برای صبحانه یا عصرونه سفره.
11. ماست و خیار
ماست و خیار یه میان وعده خنک و گواراست. خیار رو ریز خرد کنید و با ماست مخلوط کنید. می تونید نعناع خشک هم بهش اضافه کنید. فقط باید مراقب باشید که ماست توی هوای گرم ترش نشه. می تونید از ماست چکیده استفاده کنید که آب کمتری داشته باشه. ماست و خیار رو میشه با نون یا به تنهایی خورد. اضافه کردن کمی سیر رنده شده به ماست و خیار طعمش رو بهتر می کنه.
12. ذرت مکزیکی
ذرت مکزیکی یه میان وعده خوشمزه و پرطرفداره. ذرت رو بپزید و با کره، قارچ، فلفل، آویشن و سس دلخواهتون مخلوط کنید. بهتره که توی یه ظرف در بسته نگهداریش کنید. فقط باید مراقب باشید که زیاد سرد نشه. می تونید از ذرت کنسروی هم استفاده کنید. اضافه کردن پنیر پیتزا به ذرت مکزیکی طعمش رو خیلی بهتر می کنه. مراقب باشید ذرت مکزیکی توی هوای گرم زود فاسد میشه.
13. سیب زمینی سرخ کرده
سیب زمینی سرخ کرده همیشه یه گزینه جذابه. میشه از قبل سرخ کرد و توی یه ظرف در بسته گذاشت. موقع سفر هم میشه سرد خوردش و هم گرم. فقط بعد از سرخ کردن روغن اضافیش رو بگیرید. می تونید سیب زمینی ها رو به شکل های مختلف برش بزنید. همراه با سس کچاپ یا سس مایونز خوشمزه میشه. برای اینکه سیب زمینی ها ترد بشن قبل از سرخ کردن توی آب سرد بذاریدشون.
14. پفیلا (ذرت بو داده)
پفیلا یه میان وعده سبک و کم کالریه. میشه به راحتی توی خونه درستش کرد. فقط باید توی یه ظرف در بسته نگهداریش کنید تا نرم نشه. می تونید طعم های مختلف بهش اضافه کنید (نمکی، فلفلی، کاراملی). هم برای بچه ها و هم بزرگسالان گزینه خوبیه. موقع خرید پفیلاهای آماده به تاریخ انقضاشون توجه کنید. میتونید از دستگاه پفیلا ساز برای درست کردن پفیلا بدون روغن استفاده کنید.
15. خرما
خرما یه منبع عالی انرژی و فیبره. حملش آسونه و خراب هم نمیشه. میشه به تنهایی خوردش یا با چای. برای کسایی که ضعف دارن خیلی مفیده. می تونید خرما رو با گردو پر کنید تا مقوی تر بشه. خرما یه انتخاب عالی برای ماه رمضونه. میتونید خرما رو توی یخچال نگهداری کنید تا تازه بمونه.
16. کیک و کلوچه خانگی
کیک و کلوچه خانگی همیشه یه انتخاب خوشمزه است. میشه از قبل درستشون کرد و توی یه ظرف در بسته گذاشت. هم برای صبحانه و هم عصرونه مناسبن. می تونید از دستور پخت های مختلف استفاده کنید. کیک های ساده و بدون خامه برای سفر مناسب ترن. میتونید کیک و کلوچه رو به شکل های کوچیک درست کنید تا برای بچه ها جذاب تر باشه. اضافه کردن گردو و کشمش به کیک و کلوچه طعمش رو بهتر می کنه.
17. نان و پنیر و سبزی
یه صبحانه یا شام سبک و سریع. فقط باید مراقب باشید که سبزی ها تازه باشن. می تونید از پنیر خامه ای یا پنیر تبریزی استفاده کنید. اضافه کردن گردو به نون و پنیر و سبزی طعمش رو بهتر می کنه. یه انتخاب عالی برای گیاهخوارانه. می تونید از قبل درستش کنید و توی فر یا تابه گرمش کنید. بورک گوشت، بورک اسفناج، بورک پنیر و . . . همه خوشمزه ان. مراقب باشید که بورک ها خیلی چرب نباشن. می تونید از خمیر یوفکا استفاده کنید. بورک ها رو میشه سرد هم خورد. همراه با سس فلفل خوشمزه میشه.
19. شله زرد
شله زرد یک دسر سنتی و خوشمزه ایرانیه. میتونید از شب قبل بپزید و توی ظرف در بسته بریزید. موقع سفر میتونید سرد نوش جان کنید. فقط مواظب باشید خیلی شیرین نباشه. تزیین با دارچین و خلال بادام خیلی زیبا میشه. یک انتخاب عالی برای نذری دادن در سفر. میتونید به جای زعفران از رنگ مجاز خوراکی استفاده کنید.
20. لواشک و آلوچه
لواشک و آلوچه یه میان وعده ترش و خوشمزه برای سفر. حملشون آسونه و خراب هم نمیشن. برای کسایی که ویار دارن خیلی خوبه. فقط مراقب باشید که بهداشتی باشن. لواشک های خونگی معمولا سالم ترن. میتونید لواشک ها رو به شکل های مختلف برش بزنید. زیاد خوردن لواشک باعث دل درد میشه.
21. بیسکویت و ویفر
بیسکویت و ویفر یک میان وعده سریع و در دسترس. میتونید همراه با چای یا شیر میل کنید. بیسکویت های سبوس دار انتخاب سالم تری هستن. به تاریخ انقضای بیسکویت ها دقت کنید. زیاد خوردن بیسکویت باعث چاقی میشه.






